Tule mukaan!”Tule mukaan!”

kuuluu lasten suusta. Kukaan ei jää yksin. Jokainen on tärkeä, jokainen kuuluu joukkoon. Jokaiselle on paikka erilaisena ihmisenä, kuin tilkkuna tilkkutäkissä. Noudatamme ”oranssin tuolin” -menetelmää lapsen ohjaamiseksi ryhmän jäseneksi. Rohkeammat lapset pyytävät hiljaista lasta mukaan leikkiin. Lapsi ohjataan asteittain ulkopuolisuuden tilasta keskemmälle, jotta toiset näkevät hänet.  Aikuinen on lapsen tukena.

Opettelemme näkemään kaunista toisissa ihmisissä. Kohtaamisella on merkitystä. Ilo ja välittäminen näkyy. Saamme jättää kauniin jäljen taaksemme. Hyvän työn tekeminen on kauniin jäljen jättämistä. Se voi olla kurahousun lahkeen ojentamista tai toisen lapsen auttamista. Puhumme toisillemme kauniisti, kiitämme ja ohjaamme lasta myönteisin ja selkein ohjein.

Päiväkoti Aarteissa toimitaan kansainvälisessä ilmapiirissä. Kielet ja kulttuurit kohtaavat päivän eri tilanteissa. Lapsia on kaikista maanosista. Tämä on meille suuri rikkaus. Jokaisella perheellä on oma tarinansa, jokainen ihminen on osa meitä ja yhteisöämme. Kuukausittain vietetään eri maiden teemaviikkoja, joihin perheet valmistelevat ohjelman oman kulttuurinsa tiimoilta. Erilaiset kristityt kohtaavat ja ovat yhtä suurta perhettä.

”Aamusohvalla” kohtaamme isovanhempia, sisaruksia, opiskelijoita, koulun väkeä. Saamme jakaa toistemme kanssa elämää ja kasvaa yhdessä. Saamme kannatella toisiamme, saamme nauraa. Saamme kokea yhteistä iloa lasten ja aikuisten kesken.

Päiväkotimme on osa Espoon kristillisen koulun opinpolkua, 3-16-vuotiaiden opetusta. Koulun ja päiväkodin lapset ja aikuiset tapaavat toisiaan päivän monissa tilanteissa, toimintakulttuurit kohtaavat.

Lapsi on Jumalalle arvokas. Olemme saaneet suuren luottamustehtävän opettaa ja ohjata näitä lapsia. Raamatussa on aivan erityinen asema lapsella, lapsi on esimerkki Jumalaan turvaamisesta, luottamuksesta ja siitä, että pienellä on merkitystä. Jokaista lasta ja aikuista kohdatessamme voimme miettiä, että jospa tämä ihminen olisi minun oma lapseni, äitini, veljeni. Saamme olla suhteiden rakentajia itseemme, toisiimme ja Jumalaan.

Kaire Mansberg
Päiväkodin johtaja